söndag 20 maj 2012

VirknålensHemlighet #146

Jag virkar vidare på fiskartröjor och börjar nu att fundera om jag snart inte kan kalla detta mönster mitt eget. Detta inte för att jag virkar så många, utan för att jag frångått "originalmönstret" så mycket att det snart är helt eget enligt mig, men jag vet dock inte hur andra resonerar kring det hela.

Har nu, förutom att ändra måtten på varje storlek, lagt till fler storlekar och även ändrat ärmarna så att de inte längre är raka stycken utan liknar med ärmar på "vanliga" tröjor.

Svårt att säga om jag verkligen kan och får kalla detta mönster mitt eget, men det känns mer och mer som mitt eget för varje förändring jag gör...


Virkar just nu på en 9 mån tröja i två blå nyanser med ett oblekt inslag. Denna ska bli till en söt "liten" kille som nu är +6 mån och är "liten"s kusin.

*****
Ett framstycke och en ärm är nu färdiga. Jag har börjat på med de första varven på bakstycket men mina händer spökar, igen.

Börjat fundera på ett nytt plagg också, men det blir senare det. Först nu ska jag virka upp en tröja i varje storlek enligt mitt mönster, sen kan jag försöka mig på andra plagg.

Häls. Erika

1 kommentar:

  1. Kjenner følelsen!
    Når ingenting lenger følger oppskrifta, og en har brukt masse tid på å få det rett....
    Men så lenge det ferdige resultatet fremdeles ligner på utgangspunktet har jeg valgt å si at jeg er inspirert av oppskriften, men har forandret mye..
    Hvis du hadde heklet ensfarget eller annet mønster ville jeg kalt oppskriften egen.. =)

    SvaraRadera