Om mig o bloggen

Erika Olsson
Erika var namnet, en Hälsingetös född -88, som under hela uppväxten har handarbetat av alla de slag, sytt, stickat, virkat, graverat, målat med mera. Just nu är det virkning som ligger mig varmast om hjärtat i den stora djungeln av pyssel och handarbete.

Jag bor tillsammans med min sambo och vår underbara dotter (född den 25 maj 2012), på "landet" utanför Söderhamn i Hälsingland tillsammans med våra fem katter.

Är examinerad lärare i svenska och matematik för de tidiga skolåren (år 1-7), med specialisering på naturvetenskap. (Är just nu föräldraledig)

När jag virkar är det främst "amigurumi" som gäller, en japansk trend som spridit sig till övriga världen, och det är om just denna trend, om amigurumis, som min blogg handlar om i huvudsak.

Jag fastnade för denna konst för flera år sedan och det dröjde inte länge innan jag försökte mig på min första alldeles egna amigurumi, vilket resulterade i Sköldis. Nu några år senare har det blivit en hel del ´gurumis som jag hade tänkt samla i en mönsterbok men som jag nu säljer styckevis här på bloggen samt på facebook i gruppen VirknålensHemlighet.

I nuläget finns några av mina gratismönster i facebook-gruppen samt på Ravelry, men fler kommer så småningom att dyka upp både där och kanske även här.

VirknålensHemlighet heter denna blogg som skapades av min lust att visa och dela med mig av det jag gör, speciellt av mina amigurumis.

Amigurumi var något för mig obekant för några år sedan och det tog ett tag innan jag förstod vad det hela handlade om, och när jag väl förstod, var jag fast.

Amigurumi är en japansk trend och betyder ungefär virkade (eller stickade) djur och är meningen att ska vara söta och kanske inte så naturtrogna.

Här kan du läsa om, och studera färdiga alster skapade av mig, och mest om de alster jag designar själv.